The boys on the street!

De jongens van de straat, vaak gekleed in spijkerbroeken of baggy jeans met een gave vest of T-shirt, stoere baseballpet en jij bent echt dé jongen van de straat! Zulke jongens zie je ook vaak in de echte jongensfilms.

Spijkerbroek

Zo was James Dean ook een populaire Amerikaanse acteur die in vele films een echte jongen van de straat speelde. Hij maakte heel veel jaren geleden ook de spijkerbroek razend populair. Nu is een spijkerbroek heel normaal en iedereen draagt het. Maar vroeger was de spijkerbroek nog bijzonder!

Amerikaanse soldaten

Pas in het jaar 1873 vond je de allereerste spijkerbroeken. Deze spijkerbroeken waren gemaakt door Levi Strauss die samenwerkte met Jacob Davis. De spijkerbroeken werden vroeger alleen speciaal gemaakt voor goudzoekers. In de Tweede Wereldoorlog droegen veel Amerikaanse soldaten spijkerbroeken en pas in het jaar 1959 werden de eerste spijkerbroeken naar Europa gebracht. 

 

James Dean

Toen de spijkerbroek ook in Europa te verkrijgen was zag je steeds meer beroemde mensen de nieuwe broeken dragen. Eén van die mensen was acteur James Dean. Nog steeds is hij razend populair en iedereen kent hem van 'The boy on the street' met zijn stoere spijkerbroeken die hij droeg in vele films. Er zijn tegenwoordig zelfs T-shirts bij de H&M te koop met zijn gezicht erop! Zo populair is en was hij. Ik denk ook dat hij de spijkerbroek populair heeft gemaakt. Hij speelde altijd dé stoere jongen in films en droeg dan altijd spijkerbroeken. En welke stoere jongen van de straat wil dan niet zo'n gave spijkerbroek? 

Wil jij ook een stoere spijkerbroek?

Hieronder staan de stoerste spijkerbroeken die wij op onze webshop hebben. Laat jij op onze eigen FaceBook pagina weten welke spijkerbroek jij het coolst vindt? Ik ben benieuwd!

 

 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: vrijdag 17 mei 2013
De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )