Sorteer op:

Tuniek Meisjes

Een tuniek, natuurlijk kennen we dit kledingstuk, maar wat is nou eigenlijk een tuniek? Daar zijn de verschillende merken en winkels het bepaald niet over eens, zover is wel duidelijk. Want bij de één lijkt een tuniek verdacht veel op een gewoon t-shirt en bij de ander is het eigenlijk meer een jurkje.

De tuniek is oorspronkelijk afgeleid van de Romeinse tunica. De tunica was een lang shirt van linnen, katoen of wol en werd rond het middel vastgesnoerd met een riem, gordel of koord. De Romeinse tunica voor vrouwen was tot over de knie. 

 

De hedendaagse tuniek mag hier dan van afgeleid zijn, maar tegenwoordig lijkt de tuniek niet veel meer op de Romeinse tunica. Nu omschrijven we veelal de tuniek als een lang shirt, maar dan tot maximaal halverwege het bovenbeen, die veel lijkt op een t-shirt, maar dan meestal iets meer uitloopt aan de onderkant. Hierdoor ontstaat een A-model, dat eventueel nog ingesnoerd kan zijn door elastiek rond de taille of net onder de borsten. Daarnaast wordt op een tuniek ook vaak een riem gedragen.

De tunieken voor meisjes zijn er dus in heel veel modellen, kleuren en dessins. Meestal worden de tunieken gedragen met een leuke legging of een strakke jeans. Een rok onder een tuniek is een beetje dubbelop, omdat allebei een wijd model hebben, dus dat is niet altijd een mooie combinatie. 

 

Dat de tuniek een vaste plek heeft gekregen in kledingcollecties blijkt wel als we zien dat bijna alle gerenommeerde merken wel tunieken in de collectie opgenomen hebben. Van Barbara Farber tot Tumble’n Dry of Vingino, ze hebben ze allemaal.

 

Sorteer hierboven gerust op maat, kleur, merk en prijs en u vindt beslist een leuke tuniek voor uw kind. Op zoek naar een bijpassend kledingstuk? Kijk dan eens bij de leggings.

 

Nieuws: Like, share & win 50 euro shoptegoed!

Het is kerstvakantie en wat is nou leuker om deze leuke vakantie te beginnen met leuke prijzen!! Wij geven een shoptegoed van € 50,- van Kixx Online weg. Dit om vast heerlijk te kunnen snuffelen in de vakantie en dan na de vakantie jouw slag te slaan! Lekker struinen tussen de sale, of je al vast vergapen aan de eerste zomercollecties van 2014…..

Nieuws: Herfstkleuren 2013

Zoals we allemaal wel aan het weer hebben kunnen zien, is de herfst toch echt begonnen. Ook de winkels hebben het begrepen, want de najaarscollecties hangen alweer in de winkel. Het geeft mij altijd een enorme kick als ik al die nieuwe dingen zie. Veel trends zijn van vorig jaar over genomen, maar er zijn ook genoeg nieuwe trends waar je je hart aan op kan halen. Ook de herfstkleuren zijn een verademing.

Nieuws: Pimp je eigen tas!

Hoe cool is het als jij op een feestje bent, of over de straat loopt of gewoon tegen je vriendinnen kunt zeggen dat jij je eigen tas hebt 'gemaakt'! Tassen zijn overal te koop in verschillende kleuren, vormen en maten.. maar het is natuurlijk super leuk als jij een tas helemaal pimpt. Dan ben jij de enige die zo'n tas heeft en dan ben jij uniek!

De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )