De voordelen van schoenen met klittenband

Koop je kinderschoenen met veters of met klittenband? Veel mensen vinden schoenen met klittenband praktischer dan schoenen met veters. Toch kunnen schoenen met veters er ook erg leuk uitzien en kunnen veters ook erg stevig zitten. Maar toch hebben schoenen met klittenband wat ons betreft meer voordelen. We zetten er een aantal voor je op een rij.

 

Voordelen

Kinderschoenen met klittenband zijn eenvoudiger aan te trekken als vader of moeder. Vooral als je kinderen niet meewerken of geen zin hebben om hun schoenen aan te doen, is het veel makkelijker om in een schoen met klittenband te schieten dan in een veterschoen. 
 
 
Kinderen hebben geen hulp nodig. Klittenband is eenvoudig te sluiten en dit zorgt ervoor dat zelfs de allerkleinsten zelf hun schoenen dicht kunnen doen. Bovendien kunnen de kinderen hun schoenen ook makkelijker uit doen.
 
Kinderschoenen met klittenband zijn veiliger. Vooral bij de allerkleinsten is de kans op een valpartij minder groot met klittenbandschoenen dan bij schoenen met veters. Veters kunnen los gaan en hierdoor kunnen kinderen lelijk vallen.
 
 

Moet ik nu nooit meer veterschoenen kopen?

Nee, natuurlijk niet. Ook veterschoenen hebben voordelen. Ten eerste ziet een veterschoen er sportief en stoer uit. Uit onderzoeken is gebleken dat jonge kinderen die dagelijks moeite doen om hun veters proberen te strikken, eerder zelfstandig zijn. En bovendien kan je ook gewoon een dubbele knoop in de veters maken, dan blijven de veters vaak hartstikke goed zitten.
 
Wat heeft jouw voorkeur?
 

 
Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: donderdag 4 oktober 2012
De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )