Bescherm je kind in de zon met de juiste kleding

Het belooft een mooie week te worden en nu de vakantie die in sommige delen van Nederland al gestart is, zullen aardig wat kinderen echt gaan genieten van de zomer. De zon lijkt het grote voordeel van de zomer, maar kan ook voor problemen zorgen. Bij de allerkleinsten kan het zelfs schadelijk zijn. Gelukkig kun je met kleding en accessoires - los van het noodzakelijke uit de zon houden en smeren - ook een hoop doen om te voorkomen dat je kleintje teveel wordt bloot gesteld aan de zon!

 

 

Je denkt bij bescherming tegen de zon misschien vooral aan de huid, maar ook de ogen verdienen de aandacht. Met een zonnebril van Babybanz zijn de ogen van je baby goed beschermd! En…het staat nog eens hartstikke trendy ook. Het verstelbare bandje blijft perfect om het babyhoofdje zitten en is dus ook volgend jaar nog goed te gebruiken of als je over een half jaartje met je baby op wintersport gaat - mocht je dat van plan zijn. De brilletjes houden zand uit de oogjes als je op het strand bent en op de fiets houdt het de wind en muggen tegen.

En dan het hoofdje van je baby: daar moet natuurlijk ook iets trendy’s én beschermends op! Babybanz verkoopt hippe zonnehoedjes in de kleuren van de brilletjes. En dit ontzettend gave gestippelde hoedje van Mim-pi doet het super bij kleine meisjes!

En dan tot slot nog wat feitjes over kleding en zon:

  • Een T-shirt biedt geen volledige bescherming tegen de zon en is te vergelijken met een factor 10 zonnebrandmiddel.
  • Een nat T-shirt biedt nog maar dezelfde bescherming als een factor 2.
  • Er bestaat speciale UV-werende kleding met bescherming die gelijk staat aan factor 50.
  • Trek je kindje met warm weer kleding aan van katoen. Kunststoffen nemen transpiratievocht onvoldoende op waardoor je kindje het te warm krijgt.

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: dinsdag 5 juli 2011
De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )