We love sneakers

De sneaker; je ziet ze inmiddels overal. Een enorme trend die al tientallen jaren voortduurt. En dat is niet heel gek, want sneakers lopen hartstikke fijn, zijn lekker luchtig en ze geven een sportieve look!

Een mooie middenweg

In september en oktober krijgen we in Nederland vaak te maken met dalende temperaturen en herfstachtig weer. Toch is het meestal nog niet zo koud dat je warme laarzen of leren schoenen moet dragen. Een sneaker is een prima tussenweg tussen de ballerina, slippers en sandalen en de echte warme laarzen en leren schoenen.

 

Oorsprong

Oorspronkelijk werden sneakers alleen voor sportactiviteiten gedragen. Later is, vooral de jeugd, de schoenen ook als vrijetijdsschoenen gaan dragen. Maar wanneer is een schoen nou een sneaker? Een sneaker is een schoen gemaakt van flexibel materiaal, een zool van rubber en het bovendeel is vaak gemaakt leer of canvas.  Het model heeft een sportieve look en heeft vaak een sluiting door middel van veters of klittenband.

Veelzijdigheid

Veel kinderen dragen sneakers naar school om hun veelzijdigheid en comfort. Op sneakers kan je lekker fietsen, rennen en spelen en kunnen de voeten soepel bewegen. De rubberen zolen zorgen ervoor dat je grip hebt op zanderige oppervlakken. Bovendien is de schoen met veel kleding te combineren, en zelfs te dragen als je gaat sporten.

 

Kies jij liever voor de gekleurde boot of een stoere sneaker?

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: woensdag 29 augustus 2012
De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )