Wat te doen op een druilerige herfstdag?

Kinderen zijn onvermoeibaar. Als het mooi weer is laat je ze lekker naar buiten om even uit te razen. Maar wat moet je nou met de kleintjes doen als het regent, waait en koud is? Wij geven je een paar tips ter inspiratie!

 
Voor sommige kinderen is het heerlijk om een pyjama dagje in te lassen. Lekker de pyjama aan, tv aan en samen boekjes lezen op de bank. Maar sommige kinderen hebben zoveel energie dat dat niet lukt. Voor die kinderen zijn er natuurlijk andere actieve dingen die binnen gedaan kunnen worden.
 

Creatief bezig zijn

De meeste kleintjes vinden het heerlijk om te tekenen, kleuren en kleien. Plak de tafel vol met oud behang en print een paar leuke kleurplaten uit. Er staan vaak ook leuke bouwplaten op internet, dit zijn pakketjes die je zelf moet uitknippen en waar je een 3D bouwwerk van kunt maken. Populair onder jongens! 
 

Pak een boek!

Eerst samen naar de bieb, daar kunnen jullie samen leuke boekjes uitzoeken. Alleen het feit dat jullie even weg gaan kost al energie en de bibliotheek is voor kinderen vaak gratis. Zoek dus een paar leuke boekjes uit en ga lekker samen op de bank zitten, boekjes lezen. Tegenwoordig heb je ook leuke voorleesboeken, deze hoef je alleen maar in de cd-speler te doen en je zoon of dochter wordt voorgelezen!
 
 

Samen bakken

Koekjes bakken, taart maken of cake versieren: het doet het altijd goed bij de meeste kinderen. Eerst samen boodschappen doen en dan samen bakken. Voor vele kinderen een leuk tijdverdrijf! Natuurlijk kan je ook samen met je kids het avondeten gaan bereiden. Samen een salade maken, dingen proeven: leuk en praktisch, want zo doe je iets wat toch nog moest gebeuren. 
 

Een dagje uit?

Gelukkig heb je in Nederland genoeg plekken waar de kids binnen heerlijk kunnen uitrazen. Denk bijvoorbeeld aan een binnenzwembad. Ook binnenspeeltuinen zijn er genoeg. Denk bijvoorbeeld aan Ballorig. Een dierentuin kan met druilerig weer ook nog hartstikke leuk zijn. Veel dierentuinen hebben genoeg mogelijkheden om binnen te lopen. En als je buiten loopt, dan ga je gewoon gezellig onder de paraplu!
 
Natuurlijk kan je de kleintjes ook een regenpak en een paar regenlaarzen aantrekken: naar buiten en lekker stampen in de plassen! Een regenachtige dag hoeft niet saai te zijn!
 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: woensdag 19 september 2012
De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )