Terug van weggeweest: Palladium

Heb je er zelf op gelopen? Vast wel! De beroemde canvas schoen met rubberen rand: de Palladium! Het begon met één kind op de middelbare school en binnen no-time liepen alle kids erop. En de kleuren varieerden van zachtroze tot zwart en van groen tot blauw. Ineens was het over met de rage…tot nu. Want overal zie je ze weer in de shops verschijnen. Toch een beetje nostalgie hoor… En heel erg leuk met stoere kinderkleding te combineren. 

Wist je dat Palladium al meer dan zestig jaar bestaat? Drie jaar geleden nam het Amerikaanse K-Swiss het Franse Palladium over en het merk is nu bezig met een comeback. De Franse canvas schoenen met rubberen zool stamt uit 1947. Voor die tijd, in 1920, hield het bedrijf zich bezig met het fabriceren van banden voor de luchtvaart. Na de Tweede Wereldoorlog maakte het merk een overstap naar schoenen die even onverwoestbaar moesten zijn als de vliegtuigbanden. De meeste moeders zullen dit als muziek in hun oren vinden klinken! Schoenen die nagenoeg onverwoestbaar zijn! Er is wel wat veranderd… De nieuwe generatie schoenen is lichter, comfortabeler en flexibeler. De Lite collectie voor komende zomer kent een ventilerende voering en weegt minder dan 2,5 ons. Het imago van het merk is nog steeds Urban.

 

De schoentjes combineren super met de kleding van bijvoorbeeld Vingino, Retour, Cars of Eager Beaver. Dus laat je eigen jeugdsentiment terugkomen in de schoenencollectie van je kids! En wie weet koop je er zelf ook nog wel weer een paar... 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2011
De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )