Mix & match met giletjes

Werd het kledingstuk vroeger vooral gedragen onder een pak, en dan vooral door ‘al wat oudere mannetjes’: nu is het volledig geclaimd door vrouwen en uiteraard ook door meisjes. Het gilet! En ook deze zomer is het gilet eigenlijk niet meer weg te denken uit het modebeeld. Als het wat kouder is, kun je het leuk over een longsleeve of een mooie blousje dragen, maar zodra het kwik stijgt, is het ook lekker hip met alleen een lief hemdje eronder.

 

Vrijwel ieder merk heeft een giletje opgenomen in de collectie. En soms zelfs wel meerdere! Van klassiek – afgeleid van het originele ‘gilet onder een pak’ tot hip en stoer, voorzien van bijzondere details en een fraaie afwerking. Wat je deze zomer ook veel ziet is een gilet met capuchon

 

Een meer dan waanzinnig zomers gilet is het lichtblauw / wit gestreepte exemplaar van IKKS. Het haltermodel (met verstelbaar bandje in de nek) is voorzien van twee met witte biezen afgezette zakjes.

 

Geisha komt dit jaar met een effen gilet van jeans uit de collectielijn 'Magic Summer'. Dit denim gilet is het hele jaar door te dragen en biedt een geweldige mix tussen romantisch (door de stroken stof aan de voorzijde met rimpeleffect) en stoer (door het gebruik van stretch jeans).

 

 

Giletjes laten zich prima combimeren met een goede jeans of skinny (wat dacht je van een fraaie chino?), maar ook op een rokje of een korte broek scoor je ermee. Mix & match maar raak met dit kledingstuk, waarmee je van vrijwel iedere outfit weer iets bijzonders maakt. En heeft je broer er eentje in de kast hangen? Ook die kun je makkelijk een keertje aantrekken. Combineer ‘m met iets écht vrouwelijks. Na de boyfriend-jeans, kunnen de meiden zich dit kledingstuk ook best toe-eigenen, toch?

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: dinsdag 14 juni 2011
De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )