Kinderkleding zomer 2012

Hoe ziet de zomermode voor kinderen eruit in 2012? Zachte, uit de flora afkomstige kleuren bepalen het beeld, aangevuld met vrolijke violet- en blauwtinten. Dit wil nog niet zeggen dat kinderkleding niet opvallend kan zijn, want ook de oranjetint zult u deze lente aantreffen in de winkelrekjes en deze zomer langs zwembaden, op campings en op speelpleinen. Felle kleuren als deze laten zich steeds weer neutraliseren door een natuurtint als groen of zachtbruin. Ook mos- en loodtinten keren vaak terug in kinderkleding.

Rustige tinten

Tegelijkertijd zijn het de speelse kleuren als pastel roze, roze en violet die meisjesmode zo onmiskenbaar een eigen karakter geeft, afgestoken tegen de kleding van volwassenen. Het iets neutralere grijs past wat dit betreft ook mooi in het plaatje en laat zien dat kleuren niet per sé uitgesproken maar ook terughoudend kunnen zijn. Juist daardoor komt een heldere blauwtint vanzelf naar voren, geaccentueerd door de rustige tinten waarmee het gecombineerd wordt.

 

 

Zacht en ingetogen

Limegroen kan ook nog altijd, zij het dit jaar in een 'light' versie. Geel samen met zachtere roze tinten, geeft de stoffen waarvan de jurkjes, broeken en jasjes zijn gemaakt een natuurlijke uitstraling. Textiel hoeft niet op iets anders te lijken en harde 'plastic' effecten zijn dit jaar absoluut uit den boze. Vergeleken met de wat meer uitgesproken volwassen modetrends voor deze zomer, is kinderkleding in 2012 ingetogen en weinig schreeuwerig van karakter. Het kind moet immers de kans hebben zichzelf te kunnen zijn, zeker omdat het nog een heel leven voor zich heeft waarin hij of zij nog genoeg uitdagingen op zijn of haar bordje krijgt. Beter valt de zachtheid en de ingetogenheid van kinderkleding in 2012 niet samen te vatten.

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: woensdag 11 januari 2012
De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )