H&M en Unicef slaan handen ineen

Dat onze kids hier in de allermooiste kleertjes kunnen lopen, is een rijkdom. Maar wist je dat je met het goed kleden van je kinderen ook iets kunt doen voor kinderen die het in het leven een heel stuk minder hebben getroffen? Het All for Children project van H&M bijvoorbeeld, probeert kinderen wereldwijd uit de kinderarbeid en in de schoolbanken te krijgen. H&M zal 25 procent van de omzet rechtstreeks inzetten voor de projecten van Unicef. Wat een prachtig initiatief!

 

Het initiatief voor All for Children werd twee jaar geleden, in november 2009 genomen. Met het vijf jaar durende project wil H&M, samen met Unicef, het recht van kinderen op onderwijs en bescherming in 's werelds meest kwetsbare leefgemeenschappen promoten. En hoeveel beter kun je ouders bereiken dan via kinderkleding?

 

H&M ontwierp speciaal voor dit project een collectie voor meisjes die de meest geweldige jurkjes, rokken, shorts en gilets bevat. De prints variëren van bloemen tot streepjes en echte meidendetails als strikjes ontbreken uiteraard niet. Voor de jongenscollectie van All for Children staan geruite overhemden, joggingbroeken, stoere sweats met capuchon, jassen en ribfluwelen blazers gepland. Het kleurenpalet omvat poedertinten en hersftige tonen als tabak, camel en terra, maar ook denimblue. De collectie is wel een beetje exclusief, want hij zal verkrijgbaar zijn in ‘slechts’ 160 geselecteerde H&M-winkels wereldwijd. Het gaat dus een echte uitdaging worden om iets uit deze bijzondere lijn te pakken te krijgen, maar dan heb je wel een kledingstuk met een echt verhaal!

 

 

 

En nu we toch bezig zijn over kinderkleding en goede doelen, ook nog even speciale aandacht voor de bijzondere webshop www.heartsandheroes.nl. Daar wordt nieuwe en tweedehands kleding verkocht waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan een goed doel dat je zelf mag uitkiezen. Verantwoord shoppen heet dat! Het kan wel eens een hele grote trend gaan worden!

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: zaterdag 18 juni 2011
De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )