De Bretonse streep nog steeds booming!

De blauw-witte streep: waar hier vroeger vooral Bretonse vissers in gezien werden, is het nu misschien wel de bekendste kleurencombinatie in modeland. Of je nou een jongen of een meisje bent: er moet toch echt iets in je kast hangen in de blauw-witte streep. Deze zomer weer volop gezien!

 

Het is de eenvoud waarschijnlijk, we weten het niet, maar iets heeft ons allemaal volop doen overtuigen van de schoonheid van de Bretonse streep. Een Bretonse trui doet het geweldig op een mooie spijkerbroek, onder een colbertje (mouwen lekker nonchalant opgerold) of op een korte broek. Maar de streep maakt furore. Tegenwoordig wordt ie ook gezien in jurkjes, shirtjes met korte of lange mouw, vesten: het maakt niet uit. Als accent of onderdeel van een kledingstuk of als binnenvoering; breed of wat dunner gestreept – overal komt de streep terug.

 

We lichten twee gave Bretons gestreepte fashionitems voor je uit de huidige zomercollectie. En heb je nog niets in je kast hangen in deze kleurstelling? Schaam je! ;-) Het is al bijna net zo onmisbaar geworden als de jeans en de witte blouse (waar je het overigens ook weer perfect mee kunt combineren, maar dat terzijde).

 

Voor de meiden lichten we deze sweatjurk van Scotch&Soda R'Belle uit. Scotch – een merk dat de nautische look helemaal begrepen heeft. Dit uitlopende model heeft een ronde hals met een onafgewerkte boord, lange mouwen met omgeslagen boorden en een opkrullende boord aan de onderzijde. De voorzijde is voorzien van een print van een strik. Legging en slippers of gympjes eronder: klaar!

 

 

Voor de jongens kwamen we deze gave longsleeve van Outfitters Nation tegen. Het shirt (model Hardy) hoort aansluitend te vallen en doet het op een wat minder warme dag of in de avond geweldig op een korte broek. Denk er dan weer een paar Bergsteinlaarsjes bij waar we het eerder over hebben gehad en je kunt zo opgaan tussen de Franse stoere vissers!

 

Bekijk nieuwsarchief   Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2011
De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )