Sorteer op:

Jongens Colbert

Het colbert is een kledingstuk dat vooral door mannen en jongens gedragen wordt. Het colbert is een soort jas en is vergelijkbaar met een blazer. Een colbert geeft een chique uitstraling en wordt vaak gedragen bij speciale gelegenheden. 

Pak

Het colbert is een onderdeel van een pak, vaak samen met de broek of pantalon. Het colbert is al een eeuwenoud kledingstuk, het model werd namelijk in 1850 populair als sportief jasje. Inmiddels is het colbert meer een net kledingstuk en wordt het vooral gedragen naar formele gelegenheden. Deze overgang van sportief naar netjes kwam in de jaren 60 en 70, toen de vrijetijdskleding in opkomst was. 

 

Inmiddels is het colbert al een universeel jasje dat bijna altijd kan. Het wordt vaak gedragen voor kantoorwerk, voor zaken en in de politiek. Een colbert is ook bij officiële gelegenheden vaak netjes genoeg. En bij jongens staat het natuurlijk hartstikke stoer.

Nu de tijden veranderen is een colbert ook leuk om gewoon te dragen als je naar school gaat. Het geeft een hartstikke stoere en casual uitstraling als je een leuk colbert combineert met een spijkerbroek en een leuk t-shirt. Inmiddels worden colberts niet alleen meer door jongens gedragen, maar kunnen meisjes het ook prima dragen. 

Soorten colberts

Colberts zijn er in alle kleuren en vormen. Een echt colbert heeft een knoopsluiting aan de voorzijde en lange mouwen. Een echt colbert heeft ook een kraag aan de bovenkant en steekzakken of nepzakjes. Colberts hebben meestal een voering en zijn gemaakt van een stugge en stevige stof. Je hebt colberts in alle kleuren van de regenboog maar het meest populair zijn de colberts in de kleuren zwart, grijs en donkerblauw. Deze kleuren zijn ook prima geschikt om te dragen naar officiële gelegenheden. Een lichte streepjesprint maakt het formele model altijd wat speelser. 

 

Nieuws: Like, share & win 50 euro shoptegoed!

Het is kerstvakantie en wat is nou leuker om deze leuke vakantie te beginnen met leuke prijzen!! Wij geven een shoptegoed van € 50,- van Kixx Online weg. Dit om vast heerlijk te kunnen snuffelen in de vakantie en dan na de vakantie jouw slag te slaan! Lekker struinen tussen de sale, of je al vast vergapen aan de eerste zomercollecties van 2014…..

Nieuws: De Camo-stijl

Dat prints helemaal hot zijn op dit moment, weten we allang. De legerprints zijn ook helemaal in! Deze kledingstijl wordt ook wel de Camo-Style genoemd en wat staat deze stijl toch stoer! Deze stijl kan zowel voor de jongens als voor de meiden.

Nieuws: In style to school

Ben jij er klaar voor om het schoolplein te rocken? Ben jij er klaar voor om aangestaard te worden door je HELE klas? Niet omdat je iets raars hebt, maar gewoon... omdat je er SUPER STYLISH uitziet!

De nieuwste kinderkleding en het grootste online aanbod ( 321.312 producten )